Masesgården älskar Chiafrön därför att:
- De innehåller höga halter och har rätt balans av Omega 3 och 6.
- 8 ggr mer Omega 3 än i lax.
- 3 ggr mer järn än spenat.
- 6 ggr mer kalcium än i mjölk.
- 15 ggr mer magnesium än i broccoli.
- 8 ggr mer antioxidanter än i blåbär.
- Näringsämnena förstörs inte av värme i samband med bakning.
- Fri från laktos, gluten, mjölk, soja och socker.
Gör din egen Chiapudding
Ingredienser:
3 msk ekologiska chiafrön
2 dl växtmjölk tex kokosmjölk
1 krm vanilj eller 1 tsk kanel Färska bär
Gör så här:
1. Blanda ihop chiafrön tillsammans med vätskan och valfri smaksättning.
2. Häll gärna upp i en liten glasburk med lock och ställ in i kylen över natten så att fröna hinner absorbera vätskan och bilda ett gelaktikt hölje.
3. Toppa med färska bär eller annan valfri topping.