Chiafrön – fulla av nyttigheter!

Chiafrön

Masesgården älskar Chiafrön därför att:

  • De innehåller höga halter och har rätt balans av Omega 3 och 6.
  • 8 ggr mer Omega 3 än i lax.
  • 3 ggr mer järn än spenat.
  • 6 ggr mer kalcium än i mjölk.
  • 15 ggr mer magnesium än i broccoli.
  • 8 ggr mer antioxidanter än i blåbär.
  • Näringsämnena förstörs inte av värme i samband med bakning.
  • Fri från laktos, gluten, mjölk, soja och socker.

Gör din egen Chiapudding

Ingredienser:

3 msk ekologiska chiafrön

2 dl växtmjölk tex kokosmjölk

1 krm vanilj eller 1 tsk kanel Färska bär


Gör så här:

1. Blanda ihop chiafrön tillsammans med vätskan och valfri smaksättning.

2. Häll gärna upp i en liten glasburk med lock och ställ in i kylen över natten så att fröna hinner absorbera vätskan och bilda ett gelaktikt hölje.

3. Toppa med färska bär eller annan valfri topping.


Du kan beställa Chiafrön från Masesgårdens webbutik! 

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen