Ljusmeditation vid Siljans strand

Blommor Masesgården

Sommaren känns inom räckhåll när blommor börjar pryda våra rabatter, plusgraderna stiger och fåglarna kvittrar glatt. För att drömma sig bort ytterligare delar vi här ett starkt sommarminne från vår kära stamgäst Annie.

Ett starkt sommarminne från Masesgården

”Jag glömmer aldrig en sommar när Ma Oftedal var kursledare på Masesgården. Hon är, har varit och är präst igen. Omdiskuterad och älskad. På kursen visade hon oss en ”Talking Stick”, en tradition från indianstammarna. Man har en pinne som går laget runt, den som har pinnen i sin hand får prata hur länge han vill och skickar pinnen vidare till näste man när han är klar. Om man får pinnen, men inte vill säga något, skickar man bara pinnen vidare. Ibland önskar jag att jag hade en Talking Stick, när alla pratar i munnen på varandra och ingen lyssnar på vad de andra säger.

En av kvällarna, en sådan där ljuvlig sommarkväll, bjöd Ma in oss att följa med ner till Siljan för en ljusmeditation. Ma hade med sig värmeljus som hon placerade ut på en sten.
Sedan fick vi, en efter en, tända ett ljus för någon särskild person eller kanske till och med för oss själva. När vi tänt vårt ljus fick vi gå och sätta oss och under tystnad betrakta ljusen, Siljans mörka vatten och känna stillheten i vårt inre. Upplevelsen var så stark att många började gråta, instängda tårar som behövde få komma ut.

tända ljus

Nästan varje gång som jag åker från Masesgården har jag någon sådan här speciell upplevelse med mig. Plus allt annat. Personalen på gården brukar säga att man inte ska försöka ändra hela livet när man kommer hem, men att man gärna ska ta med sig något.
Nu när jag har varit på Masesgården många gånger upptäcker jag att jag har tagit med mig något varje gång och att det sammanlagt har blivit en stor kunskap om hälsa och vad man ska tänka på för att må bra.”

/Annie

Varmt välkommen till Masesgården. Här hittar du mer information om våra kommande kurser och vistelser: masesgarden.se

Masesgården sommar

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen