Ulrikas gröna müsli

4 dl/250 gr hampa

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl hela sesamfrön

1 dl chiafrön

1 dl fibermin

1 dl psylliumfröskal

1 dl nyponskalmjöl

2 dl valfri torkad frukt och/eller bär

1,5 dl-3 dl korngräs/spirulina/nässla (du kan med fördel välja 2 olika och blanda i)

 

Müslin är glutenfri, nötfri och laktosfri.

Vill man kan man smaksätta med mandlar, cashew- eller paranötter. Lite riven kokos blir också jättegott!

Behöver du extra b-vitaminer så tillsätter du 1 dl av B-jäst.

Jag använder hampa istället för havregryn, som utfyllnad, ha i mer eller mindre efter eget önskemål.

Rek 1-2 msk/dag.

 

 

   

Om författaren Visa alla poster Författarens webb

Ulrika Wahlstedt

Ulrika Wahlstedt

Ulrika är utbildad Homeopat och naturmedicinare sedan 1997 och är Hälsohemschef på Masesgården.
Ulrika har bott i Australien i åtta år. Under dessa år studerade och influerades hon av Aboriginalfolkets kultur och naturmedicin. Ulrika har erfarenheter från Karl-Otto Aly på Tallmogården, Lily Johansson på Föllingegården och Kurt Donsbach på Santa Monica sjukhuset. Ulrikas hälsofilosofi grundar sig på balans mellan det fysiska, mentala och själsliga.