Vikt

Som hälsohem har vi arbetat med mat, motion och viktminskning i över 30 år och sett olika trender komma och gå. Här på Masesgårdens hälsoblogg erbjuder vi tips, råd och kunskap i ämnet.

Om du behöver hjälp med din viktnedgång kan vi hjälpa dig på flera sätt. Dels genom en vikt- och motionsguide på webben, som verkligen fungerar. Guiden hjälper dig med;

  • Upptäck kalorifällorna! Genom att skriva in exakt vad du äter i din matdagbok på webben, kan du direkt se resultatet. Var det för stora portioner, för mycket fett eller socker i maten eller ovanor som bulle till kaffet och kvällsmacka?
  • Motionsdagbok. Detta är också en motionsguide, som gör dig uppmärksam på hur viktigt det är att röra på sig. Precis på samma sätt som du fyller i vad du äter och dricker under en dag, fyller du i hur mycket du har rört på dig (eller inte).
  • Recept och balansmåltider. Stor receptsamling med alla typer av mat. Kalori- och näringsberäknade, som gör att du kan se och jämföra allt från hela måltider till enstaka livsmedel. Balansmåltiderna är genvägen till lätta rätter, med färdiga måltidsförslag.

Om du behöver med handfast hjälp så rekommenderar vi Masesgårdens viktskola.

Viktskolan handlar inte om någon speciell diet, utan om hur du kan bygga upp en ökad förbränning och minska det som hindrar och bromsar upp den. Ju mera du vet om hur kroppen fungerar, desto större möjlighet att gå ner i vikt – utan att gå upp i vikt igen. Förutom kost och motion kommer vi att tala om basalomsättning, fettförbränning och lagring, blodsocker, insulin, stress (inre och yttre) och sömn.

Viktskolans filosofi är att du ska må bra även under resan, därför är det viktigt att se över vad du kan göra för att känna dig tillfreds och i balans, för att orka göra de livsförbättringar du behöver göra.

Janet Bröms har utvecklat och ansvarar för viktskolan på Masesgården. Hon har arbetat som kursledare och coach inom hälsa – kost, viktminskning, motion, stress och det egna ledarskapet – i trettio år parallellt med studier.

Du kan ta del av Viktskolan i föredrag och privat konsultation. En privat konsultation är 55 min lång och kostar 695:- Hör efter med receptionen om det är Viktskola när du planerar att komma till Masesgården.