Raw food – Chokladtryffel

Raw food – Chokladtryffel ca 12 st
 

Chokladnötsröra till undre lagret

  • 2 dl valnötter eller mandlar
  • 2 dl färska urkärnade dadlar
  •  0,5 dl kakao
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 nypa salt
  • Några droppar mandelmjölk eller vatten
Gör så här:

Lägg nötterna i en matberedare och mixa tills de är sönderhackade i småbitar.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa igen tills allt är blandat. Degen ska bli sammanhållande och lite klibbig. Tillsätt lite mandelmjölk för att få rätt konsistens. Tryck ut degen i en form med bakplåtspapper. Stoppa in i frysen medan du gör frostingen.

Chokladmousse – frosting till övre lagret
    • 1 mogen avokado
    • Frön från 1 vaniljstång eller en nypa vaniljpulver
    • 3 msk flytande Agavesirap
    • 1 msk kokosolja
    • 3 msk kakao

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är slät.
Se till att det inte finns några avokadobitar kvar.
Ta sedan ut din form ur frysen och bred på frostingen.
Ställ sedan formen i frysen eller i kylen och låt stelna en stund.
Ta sedan kakan ur formen.
Den bör släppa formen ganska lätt tack vare bakplåtspappret.
Lägg upp kakan på en skärbräda och skär i 6 eller 12 bitar.
Pudra på lite kakao och dekorera med mandelflarn eller liknande.

Lägg dina tryfflar i en burk i frysen för då håller dom bäst.

taffeta ball dresses NZ store

Om författaren Visa alla poster

Lena Brinkenberg

Lena Brinkenberg

Lena är marknadsansvarig för Villa Långbers hotell och Masesgården hälsohem. Förutom tidigare arbete inom marknadsföring har Lena drivit ett hälsocafé i Mölnlycke och arbetat som dansinstruktör i 12 år.