Vårens Yoga på Masesgården

Denna vår har vi späckat Masesgårdens kursprogram med spännande yogapass och meriterade kursledare.

”Yoga – Passion och närvaro i livet” med Malin Berghagen
Vecka 9, 27 februari – 3 mars, 2016

Den efterlängtade Malin Berghagen är tillbaka på Masesgården! För Malin är yoga så mycket mer än bara själva rörelserna. Det är andningen och själen, passion och koncentration. Malin visar hur vi med yogans hjälp kan vårda både kropp och själ. Alla kan vara med, både vältränade och otränade. Var och en gör rörelserna efter bästa förmåga. Yogapassen avslutas med ledd meditation, som ger total avslappning.

Malin Berghagen har genom yogan funnit vägen till hälsa och balans i livet. Hon gör idag yogaresor över hela världen och bor en stor del av året på Mallorca.

Läs mer om ”Yoga – Passion och närvaro i livet” här >>

buy long prom dresses

”Yoga och inre lugn” med Magnus Lindroth
Vecka 12, 19 – 24 mars, 2016

De flesta känner att de borde ha bättre balans i livet, med mindre stress och sundare vanor. Men för att en förändring ska ske behöver vi hitta vårt inre lugn. Med hjälp av yogan jobbar vi både fysiskt och mentalt under dagarna på Masesgården. Du får töja och sträcka dina muskler och känna hur bra du mår när kroppen är smidig och stark. Förändringen sker inte över en natt, men du får tydliga mål som visar hur du kan påverka och förändra din vardag, för att må bättre och få mer energi. Du får verkligen en kick att komma igång.

Magnus Lindroth är din inspiratör. Yogalärare med lång erfarenhet av olika former av träning och kampsport. Diplomerad coach, handledare i stresshantering och mental träning.

Läs mer om ”Yoga och inre lugn” här >>

”Yoga – Passion och närvaro i livet” med Malin Berghagen
Vecka 13, 28 mars – 2 april, 2016

Läs mer om ”Yoga – Passion och närvaro i livet” här >>

”Yoga och inre lugn” med Magnus Lindroth
Vecka 14, 7 – 10 april, 2016

Läs mer om ”Yoga och inre lugn” här >>

”Yoga som livsväg” med Eva Seilitz
Vecka 17, 23 – 28 april, 2016
Yoga handlar om konsten att leva utifrån en djupare förankring i sig själv – att ha en balans mellan aktivitet och vila, att harmonisera olika krafter i tillvaron för att kunna leva mer fullödigt. Under kursen får du lära dig yogatekniker som är stressreducerande och som samtidigt mjukar upp leder, stärker muskler och koordinerar din andning med dina rörelser för ökad balans i kroppens alla system. Både de som har gjort yoga tidigare och nybörjare är välkomna. Deltagarna utgår från sina egna förutsättningar. Övningarna utförs långsamt med full uppmärksamhet och medvetenhet.

Eva Seilitz är diplomerad yogalärare och arbetar som nationell yogasamordnare för Kriminalvården där hon utbildar vårdpersonal att bedriva yoga för intagna över hela landet.

Läs mer om ”Yoga som livsväg” här >>

”Yoga ger plats för själen” med Jim Sandlund
Vecka 19, 7 – 14 maj, 2016

Yoga bygger på jämvikt, skapar energi, harmoni och andrum i vår vardag när vi övar regelbundet. Enligt yogans grundtanke måste man först behärska sin kropp för att kunna utveckla sin själ och lära sig total koncentration och tålamod. Här arbetar vi med Hathayoga. Vi utövar en mycket lugn yoga, där vi lär ut uppvärmning, de bästa ryggövningarna, den rätta andningen, styrke och balansövningar, effektiva sträckövningar, avslappning som ger energi och korta meditationer. Yogan kompletteras med Chi-ball, som är ett bra massageredskap för ryggen.

Jim Sandlund har över 30 års erfarenhet inom områdena personlig utveckling, kropps- och självkännedom.

Läs mer om ” Yoga ger plats för själen” här >>

”Yoga och inre lugn” med Magnus Lindroth
Vecka 20, 19 – 22 maj, 2016

Läs mer om ”Yoga och inre lugn” här >>

”Medicinsk yoga” med Malin Rydesjö
Vecka 21, 22 – 28 maj, 2016
Vardagens utmaningar och stress i kombination med bristande återhämtning, gör det svårt att alltid leva med glädje och mening. Vi behöver alla dagliga verktyg för att bibehålla och komma tillbaka till hälsa, både fysiskt, mentalt och emotionellt. Medicinsk kundaliniyoga ger dig enkla tekniker, som minskar stress, rygg- och nackbesvär, sömnproblem och högt blodtryck. Övningarna är lugna och kan även göras sittande på en stol. Du får med dig övningar hem så att du kan fortsätta skapa balans och harmoni i din vardag.

Malin Rydesjö är yogaterapeut och statsvetare med stort intresse för människor. Driver Yogacentralen, som erbjuder yoga som friskvård och rehabilitering enskilt och på arbetsplatser.

Läs mer om ”Medicinsk yoga” här >>

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen