Man mår som man äter

Matvarorna har radikalt förändrats de senaste 50 åren. Från husmanskost till snabbmat, kombinerat med en kraftig ökning av godis och läsk. Trots att det aldrig funnits så mycket att välja på som nu äter vi sämre än förr.

Av de ca 5000 olika livsmedel som finns i en butik är mer än hälften processade, med en kvalitet som är underlägsen dess naturliga motsvarighet.

Det finns inga kostråd som forskarna nu för tiden är mer överens om än det att vi bör äta mer frukt, bär, grönsaker, rotsaker, baljväxter och fullkornsprodukter. Dessa livsmedel är helt enkelt fantastiska för välbefinnandet.

MASESGÅRDENS MATFILOSOFI
Masesgårdens tre M är MAT, MOTION och MENTAL BALANS. Av dessa tre är maten själva grunden. För vägen till hälsa går genom magen.
Med det sagt så förstår du att Masesgårdens kök är själva hjärtat av vårt hälsohem.

Maten på hälsohemmet Masesgården är god och grön, med mycket att välja på! Vi serverar laktovegetarisk kost. Hälsogröt, fil, yoghurt och massor av goda frukter och bär till frukost. Vegetarisk buffé med kalla och varma rätter till lunch. Spännande kryddningar, hembakat bröd och mustiga soppor.

Hos oss får du avstå från kött och fisk, kaffe och vin, men i gengäld får du så mycket annat som är berikande för både kropp och själ. Att äta vegetarisk mat ingår i själv hälsokuren på Masesgården Hälsohem. Du kan också lära dig mer om näringsriktig mat och viktminskning, i korta föreläsningar och i veckokurser som hålls av specialister inom området.

RECEPT FRÅN MASESGÅRDENS KÖK

GRÖN ÄRTSOPPA med kokosmjölk och wasabi
4 port

500 g frysta gröna ärtor
9 dl vatten
3 dl kokosmjölk
2 buljongtärningar (eko, utan tillsatser)
1 tsk wasabi
1 msk pressad lime

Koka upp vatten och buljongtärningar i en rymlig kastrull. Häll i ärtorna och förväll dem snabbt.

Mixa ärtor och buljong slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt kokosmjölken, pressad lime och wasabin. Mixa igen och låt sjuda några minuter.

Smaka av med örtsalt innan servering.

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen