Fasta eller detoxa på rätt sätt

En av de största hälsotrenderna just nu är att detoxa. Det säljs utrensande detox produkter till höger och vänster som utlovar fantastiska resultat, men vad är det egentligen som fungerar bäst och hur länge måste man detoxa eller fasta för att det ska ge resultat?

Den populära 3-dagars fastan, är inget som vi som hälsohem rekommenderar. Tre dagar är alldeles för kort tid för att kroppens processer ska hinna med. Vi rekommenderar att man fastar 7-14 dagar, plus 3 dagars ned och upptrappning.

Läs mer om Masesgårdens fastekur här >>

En annan trend är 7-dagars detox, men för att få ett bra resultat bör du detoxa i tre veckor. Det beror på att man även äter (inte bara dricker) under en detox, vilket gör det till mycket långsammare process än fasta.
Vad skiljer fasta och detoxkur?
 Båda är utrensningskurer. Fastan består av fräscha fastedrycker gjorda på frukt och grönsaker. Detox är en mjukare form av utrensning, där du följer ett program med strikt kost, som till största delen består av råkost, sallad, ångkokta grönsaker och utrensningsjuicer.

Läs mer om Masesgårdens detox här >>

Rena kroppen och få ny energi! Genom att göra en faste- eller detoxkur renas kroppen. Utrensningen eliminerar slaggämnen, stärker immunförsvaret, gör att du känner dig lättare i kroppen, ökar fysiskt välmående och hjälper till att bryta gamla vanor. En storstädning för kroppen helt enkelt!

Masesgården erbjuder en traditionell svensk fasta, som består av fräscha fastedrycker gjorda på frukt och grönsaker. Om du planerar att göra en utrensningskur, bör du gradvis trappa ner på maten. Undvik främst kött, fisk, ägg, bröd och ät mer råkost, sallad, frukt och bär. Under fastan ska du dricka mycket vatten, 1 – 2 liter om dagen.

Speciella fasteveckor på Masesgården
. Du kan alltid fasta på Masesgården men vi erbjuder också speciella fasteveckor, där vi varje dag går igenom vad fastan innebär, vad du vill uppnå och hur den kan påverka din hälsa i positiv riktning.

Våren 2016: Vecka 10 (6 dygn) 6-12 mars, vecka 11 (7 dygn) 12-19 mars

      

Om författaren Visa alla poster Författarens webb

Ulrika Wahlstedt

Ulrika Wahlstedt

Ulrika är utbildad Homeopat och naturmedicinare sedan 1997 och är Hälsohemschef på Masesgården.
Ulrika har bott i Australien i åtta år. Under dessa år studerade och influerades hon av Aboriginalfolkets kultur och naturmedicin. Ulrika har erfarenheter från Karl-Otto Aly på Tallmogården, Lily Johansson på Föllingegården och Kurt Donsbach på Santa Monica sjukhuset. Ulrikas hälsofilosofi grundar sig på balans mellan det fysiska, mentala och själsliga.