Behåll motivationen till träningen

Balans, rutiner & tips för att behålla motivationen till träningen inför 2020

Vid ett nytt år är vi många som vill summera och blicka tillbaka, blev det som du tänkt? Ibland kan det vara bra att se sig om och stanna upp och se hur långt du faktiskt kommit. Nytt år och även nytt decennium brukar också innebära målsättning, nystart och att lägga en ny riktning eller standard vart nästa år ska leda.

Vart vill jag komma? Är jag på väg i rätt riktning?

För att behålla en ny vana eller rutin under en längre period än enbart under de första veckorna på året kan det vara bra att tänka på att inte gå ut för hårt i början, utan hellre öka allteftersom rutinen sitter. Det är annars lätt att man inte orkar upprätthålla sin nya rutin och faller tillbaka i de gamla mönstren.

Det kan vara bra att fråga sig själv, varför du tränar? Om du har ett tydligt varför till din träning räcker det långt till att bibehålla och skapa motivation. Motivation är ingenting som bara kommer av sig själv, det är något man får arbeta aktivt för att skapa.

10 tips för att behålla träningsmotivationen

Sätt rimliga mål. För att känna att man lyckas måste målen vara nåbara och rimliga, sätt hellre något lägre mål som gör att träningen blir av. Den bästa träningen är den som blir av.

Skapa en rutin. Rutiner mår vi bra utav, det ger oss trygghet och en vetskap om att vi har kontrollen och styr skutan åt rätt håll.

Planera in när du ska träna och ha en plan dit du vill nå. Planera in den tid du tänkt lägga på träning kommande vecka, och stå sedan fast vid det.

Se till att äta regelbundet! Hungern, orken eller energin är ibland något som hindrar oss från att träna. Se till att alltid ha ett mellanmål tillgängligt när energidippen kommer.

Förbered dig mentalt, packa träningsväskan och förbered dig mentalt dagen innan.

Träningsdejta med en kompis, då kommer du inte undan, för det ska mer till att avboka en bestämd träff, samtidigt som det är mycket roligare och träna tillsammans!

Hitta en balans. Försök hitta en balans i din träning och det som du mår bra utav. Alla pass kan inte vara högsta intensitet, variation är det bästa. Och världen går inte under för att du missar ett pass.

Köp nya kläder, ett enkelt knep för att få lite ny motivation till träningen när den känns seg är att köpa lite nya snygga kläder.

Inspireras av andra, tillåt dig inspireras av andra och andra av dig. Lyft, hjälp och peppa varandra! Kom ihåg att det är lika viktigt hur du pratar med dig själv som hur du pratar med andra.

Nystarta med en PT. Boka in några pt-timmar för att få lite nytt tänk i din träning. Det är väl investerade pengar som kan få dig i rätt riktning mot ditt mål.

Skribent: Moa Harryson

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen