Ulrikas ekologiska skönhetstips

”Genom att ta hand om din hud regelbundet, kombinerat med en hälsosam livsstil kommer du få en strålande hud med ungdomlig lyster. Tänk också på att skydda dig mot solen, som står för 70% av hudens åldrande,” säger Ulrika Wahlstedt. Hälsohemschef på Masesgården, som även är dipl. hudterapeut. I detta inlägg delar Ulrika med sig av sina och Masesgårdens bästa ekologiska skönhetstips.

Mekanisk peeling eller slät peeling
Peeling har till uppgift att avlägsna gamla hudceller på det yttersta hudlagret och lyfta fram ny  klar hud. Det resulterar också till att cremer, serum, masker etc kan penetrera djupare in i huden och ge bättre effekt. Hudproblem som acneärr, torr hud och fina linjer kan lätt få en ”kick” genom att man med hjälp av peeling tar bort det lilla extra döda hudlagret som annars lätt stannar kvar på ytan.

Den ena typen av peelingprodukter är mekanisk eller kornpeeling som den också heter. Här har man tillsatt korn av olika slag, t ex jojobakorn , socker, vallmofrö och valnötter. Den är bra, men kan ge upphov till irritation och ytskador på huden om den används för flitigt och inte är av bra kvalité.

Som en jämförelse kan man säga att mekanisk peeling är ungefär som att putsa fönstren med en svinto-trasa istället för med en fin putsduk med fönsterputs, som gör rent utan att repa ytan.

Den andra typen av peelingprodukter  är en slät peeling (enzympeeling) som innehåller ekologiska enzymer eller AHA/BHA  syror. Masesgården erbjuder många härliga ansiktsbehandlingar, där det ingår enzympeeling eller AHA/BHA syror.

Bio-dynamiska skänhetsprodukter
Det ekologiska skönhetsmärket Eminence har en serie Bio-dynamiska produkter som nu lanseras på Masesgården. Produkterna är effektiva, resultatinriktade och ger omedelbart synliga resultat. De innehåller noggrant utvalda ingredienser från ekologiskt odlad frukt, bär och grönsaker. Enzymerna, som Eminence använder, kommer bl.a. från ekologisk ananas och papaya.

Eminence erbjuder en rad olika ekologiska AHA/BHA-peelingar som alla har sina specifika effekter, t.ex. stimulerar nya celler och kollagenproduktionen,  ger huden spänst, minimerar rynkor och är återfuktande.

Askungekur
I Masesgårdens nya 30 min snabbverkande Askungebehandling kombineras  enzympeeling  med Eminence Rapid infusion Mask, som innehåller  antioxidanter och andra naturliga ämnen. Ger en utslätande effekt som genast piggar upp och ger huden förnyad lyster.

I våra ansiktsbehandlingar använder vi också AnneMarie Börlind ekologiska skönhetsprodukter, som har fuktighetsampuller och en fukt- och näringsrik  mask, som man kan använda som  ”Askungekur”.

Begreppet ”Askungekur” står för snabbverkande resultat, dock ej långsikstig.  Men ibland behöver man den lilla kicken, då hudens känns trött och grå!

Dagliga hudvårdsrutiner – morgon och kväll.
Genom att ta hand om din hud regelbundet, kombinerat med en hälsosam livsstil kommer du få en strålande hud med ungdomlig lyster. Jag rekommenderar följande behandling.

1. Rengör din hud, med rengöring för just din hudtyp. Tvätta av med ljummet vatten. Genom att göra detta blir huden ren från smuts, orenheter, föroreningar och make-up.

2. Välj ett passande ansiktsvatten. Applicera över ansiktet och låt det sakta absorbera in i huden. Ansiktsvatten balanserar hudens naturliga PH-värde. Väljer du en bra ekologiska produkt, så får huden naturligt med vitaminer och mineraler från örter och frukter.

3. Behandla din huds tillstånd, såsom synliga linjer och acne, med ett aktivt serum. Applicera ett tunt lager serum över hela ansiktet och låt vara.

4. Ögonkräm.

5. Ge din hud näring och skydd med en ansiktscreme  anpassad för din hud. Applicera cremen över hela ansiktet, glöm inte hals och dekolletage

Det lilla extra för din hud!

Peeling: Ge din hud en djuprengöring med en peeling 1-3 gånger i veckan. Applicera peeling i ansiktet och låt torka 5-10 minuter. Använd en fuktad handuk eller tvättsvamp. T ex Bamboo  tvättsvamp i naturmaterial, som är fantastiskt skön att använda för att avlägsna peelingen. Bamboo kommer snart att finnas på Masesgårdens butik på nätet.

Ansiktsmask: Applicera masken över ansikte, hals och dekolletage. Låt masken verka under 5-10 min. Tvätta av masken med ljummet vatten med hjälp av fuktig handduk eller Bamboo tvättsvampar.

Ulrika Wahlstedt

 

 

 

Om författaren Visa alla poster Författarens webb

Ulrika Wahlstedt

Ulrika Wahlstedt

Ulrika är utbildad Homeopat och naturmedicinare sedan 1997 och är Hälsohemschef på Masesgården.
Ulrika har bott i Australien i åtta år. Under dessa år studerade och influerades hon av Aboriginalfolkets kultur och naturmedicin. Ulrika har erfarenheter från Karl-Otto Aly på Tallmogården, Lily Johansson på Föllingegården och Kurt Donsbach på Santa Monica sjukhuset. Ulrikas hälsofilosofi grundar sig på balans mellan det fysiska, mentala och själsliga.