Enkel sommarsallad för soliga dagar

Ljummen och enkel sommarsallad för varma soliga dagar!

Sommaren står i antågande och vi längtar efter lugnare tempo och nedvarvning. När sommaren kommer är det gott att njuta av lite svalare och enklare mat som till exempel matiga sallader som man kan förbereda innan och ta med sig om man till exempel ska iväg på utflykt. Här kommer en enkel och hälsosam variant på sallad som med fördel kan serveras med en god kall sås och ätas när som helst i veckan.

Innehåll:
Röd, vit eller svart quinoa
Sockerärtor
Rödlök
Kikärtor
Solrosfrön
Fetaost
Färsk spenat
Avokado

Vad är Quinoa?

Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och härstammar från Sydamerika och är en ört. Fröerna är goda att ha i sallader eller som alternativ till pasta och ris. Man kan även ha den i soppor och biffar – bara fantasin sätter gränser!

Dressing:
Rapsolja
Balsamvinäger
Salt
Peppar
Vitlök
Valfria färska kryddor (Ta det du tycker om; Basilika, Oregano, Timjan etc.)

Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet och låt den svalna något. Det är gott om den är lite ljummen när man blandar samman det.

Skär alla grönsaker och tillbehör i önskad storlek och blanda samman dem. För dressingen, riv vitlök och blanda samma med de övriga ingredienserna, blanda samma väl. Lägg salladen på ett stort salladsfat och ringla över dressingen.

Servera förslagsvis med en kall vitlökssås och för den som önskar en skiva färskt bröd till. Toppa gärna med körsbärstomater för lite extra färg.

Smaklig måltid!

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen