Bland mandelblomsträden i Valencia

För några veckor se´n var jag på en Mandelblomsvandring i Valencia. Det var en annorlunda och väldigt inspirerande upplevelse.

Jag hade egentligen ingen aning om vad jag gav mig in på, mer än att sköna skor var A och O. Men vilken upplevelse!

Det var magnifikt, så vackert, så mäktigt. Mandelblommorna blommar i februari, doftar av honung, i vitt och rosa. De vita ömtåliga, de rosa mer okänsliga och starka. De rosa klarar kylan och högre höjder bättre.

Tänkte att jag skulle få någon form av insikt där uppe bland bergen, någon djup aha eller en klockren bild av min framtid.

Det hände inte. Men på min näthinna finns för alltid otroligt vackra minnesbilder. Känslan av att se långt bortom bergen, det magiska ljuset som når ner ända ner i dalen, de gröna sluttningarna som klättrar upp och ner, bergstoppar som går ända upp i himlen, eller i alla fall ovan molnen. En känsla av oändlig evighet och verkligheter bortom vägens slut. Allt är möjligt, allt är evigt.

Den finaste överraskningen av dem alla var att jag orkade, så mycket mer än jag någonsin trodde. Hittade en inre ardenner som tog över och travade på, timme efter timme, meditativt, i de spanska bergen när mandelträden blommade. Hit vill jag återvända – så häftigt.

Visste du att mandelblommorna blommar på bar kvist? Det får vi också göra ibland, blomma trots att omständigheterna inte alltid är optimala.

Carolina Welin

Om författaren Visa alla poster

Carolina Welin

Carolina Welin

Carolina Welin är psykosyntesterapeut och författare, med bakgrund i kommunikationsbranschen. Efter närmare 30 års erfarenhet av arbete med människor i grupp är kommunikation hennes främsta verktyg. Sedan 2005 driver hon MOW Hälsa och arbetar bland annat med terapi, coaching och egenvårdsprogram för både individ och organisation. Hon har även utvecklat programmet Mitt-i-Livet* som hjälper personer att återhämta sig efter livskriser.

I Carolinas arbete ligger fokus på att hjälpa människor som vill komma igen efter perioder av svårigheter, kris eller allvarlig sjukdom. Det kan handla om att hitta nya vägar eller söka nya svar på gamla mönster och frågeställningar. Hennes drivkraft är att se livsgnistan tändas i en medmänniskas ögon och hon har fått flera utmärkelser för sitt arbete med att hjälpa människor hitta tillbaka till energi i kropp och själ.

*Mitt-i-Livet genomförs i samarbete med Hälsohemmet Masesgården.