Vad är det egentligen i ansiktskrämen?

Som många andra kvinnor har jag problem med hyperpigmentering i ansiktet. Mina fläckar uppstod i samband med graviditet och trots solskyddsfaktor 50 blossar de alltid upp under årets soliga månader.

Jag har testat en mängd olika ansiktskrämer som lovar att reducera pigmentfläckarna. Vissa med bättre och andra med sämre resultat. På dessa burkar står det tjusiga namn på verksamma ämnen i krämen. Namn som är påhittade och patenterade av företaget som producerar krämen. Namn som inte säger mig någonting om vad det egentligen är jag smörjer in ansiktet med. Är det kemikalier eller naturliga ingredienser?

På Masesgården fick jag tips av min kollega att testa Eminence nya ansiktskräm för just hyperpigmentering. Jag har använt den ett tag nu och tycker att den fungerar väldigt bra. Det är en växtbaserad och ekologisk ansiktskräm. Men det bästa med Eminence produkter är att jag lätt hittar  info om vad ansiktskrämen innehåller och dessutom vilken växt som gör vad för min hy.

Eminence Bright Skin Moisturizer innehåller SPF 30. Det är en multifunktionell dagkräm som förbättrar hudtonen och motverkar framtida pigmentering.

Nyckelingredienser:

Stone Crop (fetbladsväxt): Antiinflammatorisk och fuktgivande.

Gigawhite: Extrakt med rödmalva, pepparmynta, gullviva, daggkåpa, ärenpris, citronmeliss och rölleka. Antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper. Hämmar och eliminerar koncentrerad melanin.

Naturligt Hydrokinon komplex: Uppljusande komplex som innehåller afrikansk potatis, taraträd och skyddande antioxidanter. Dessa ljusar upp fläckar och boostar kollagenproduktionen i huden.

Lakritsrot: Ljusar upp och är antiinflammatorisk.

Mjölonextrakt: Antioxidant som ljusar upp fläckar och skyddar mot fria radikaler.

Lavendel: Lindrar och lugnar känslig hy.

Bioflavonider: Antioxidanter som skyddar hudcellerna och reducerar ålderstecken.

Zinkoxid: Skyddar mot UV-strålning.

Biocomplex: Antioxidant med vitamin A,C och E, coenzym Q10 och Alpha Liponsyra som bekämpar fria radikaler.

 

Eminence Bright Skin Moisturiser finns att beställa via Masesgården hudvårdsshop >>

 

Om författaren Visa alla poster

Lena Brinkenberg

Lena Brinkenberg

Lena är marknadsansvarig för Villa Långbers hotell och Masesgården hälsohem. Förutom tidigare arbete inom marknadsföring har Lena drivit ett hälsocafé i Mölnlycke och arbetat som dansinstruktör i 12 år.