Yogakurs – Lev livet levande

Yogakurs – lev livet levande – få verktyg att använda i vardagen

I början av februari deltog Moa Harryson på kursen Lev livet levande hos oss här på Masesgården, hon beskriver det så här:

Jag valde besöka gården under en av deras yogahelger eftersom jag har märkt vilka bra effekter yogan haft i mitt liv. Förutom flera olika yogapass under dagarna deltog jag på föreläsningar, stresshantering och meditativ gång med Malin som höll i kursen.

Lev livet levande hette den kurs som var under mina dagar på gården. Jag blev påmind om att ingen är expert på livet. Vi lever alla här på jorden under en begränsad period där vi utforskar hur det är att vara människa. Vad är då viktigt? I samhället premierar vi görandet och prestationen. Vi lär oss från det att vi är små att om vi gör något bra, blir vi berömda eller kanske rent av får något. Vad ger det människan för värde? Att redan som liten, liten individ lära sig att jag är älskad för det jag gör eller presenterar. Vi går miste om hela människans behov av varande. Sådana här tankar lyftes under föreläsningarna och diskuterades med deltagarna. Vi pratade också om vikten att faktiskt uttrycka det vi känner, även om det kan vara svårt. Och att faktiskt inte väva in det i annat som vi enbart säger för att huvudet styr det till att låta bra.

På en av föreläsningarna så fick vi ett exempel där man kan likna sina egna tankar med en tjattrande apa. Du sitter i förarsätet i ditt eget liv och den tjattrande apan sitter bredvid dig i passagerarsätet när du kör bilen. Att kontrollera tankarna och sinnet så de inte själ allt ditt fokus – då tankar faktiskt är just bara tankar och inte alls alltid är sanna. Utan en förvriden version av hur du tolkar världen och din omgivning. Att säga åt apan (mota dina tankar) att sitta still kan behövas göras flera gånger, och ibland mota den strängt att sitta på sin plats. Precis som med apor som är nyfikna och enträgna får man lära sig att hantera och acceptera sina egna tankar på samma sätt genom yogan.

Tips för en mer medveten vardag:

  • Lyssna till dina behov, och det som du mår bra av.
  • Lära dig sätta gränser.
  • Du är inte dina tankar, och dina tankar är just bara tankar och är därför inte alltid sanna.
  • Att med jämna mellanrum ställa sig frågan – vad är syftet och meningen med det jag gör?

Kursen går igen mellan 5–11 maj, men då under 6 dygn.

(För hälsa och ett meningsfullt liv är medkänsla, tacksamhet, stresshantering, nära relationer, motion och kost viktigt. Malin har utvecklat ett program för dig som vill frigöra dig från negativa präglingar och leva ett friare liv. Malin Rydesjö är yogalärare, yogaterapeut, abhyangamassör och healer.)

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen