Varifrån kommer kraften?

Alla dessa fantastiska människor… …som faller, reser sig, faller igen, reser sig… Varifrån kommer kraften?

Jag tror att vi människor, precis som allt i naturen, har en inneboende drivkraft med en vilja och riktning. En slingrig, sinnrik inre organism som tar sig fram genom hinder och motstånd för att hitta nya vägar mot solen, ljuset, framtiden, potentialen.

Ibland blir det stiltje och stagnation. Vad händer då?  Vi håller oss tillbaka, trycker ner oss i soffhörnan, vankar rastlöst eller utvecklar manier av olika slag.
Parallellt fortsätter kraften inom oss i sitt obändiga flöde, sitt slingrande, längtansfulla påtryckande ”jag vill vidare”. Det här kan bli en konflikt inom oss.  Bäcken som vill vidare och rädslan som håller tillbaka.

Genom att träna medveten närvaro, meditation, mindfulness, avslappning – lär vi oss att stilla sinnet. Dessa tekniker syftar till att frigöra sinnet från tankar och oro.
Nästa steg är att växla spår och använda den medvetna närvaron i vårt vardagsliv för att utvecklas. Lära känna vår inre verklighet och testa en annan väg när vi fastnar. Vi kommer att fortsätta känna motstånd. Hemligheten ligger i att göra nya val i gamla situationer, bryta mönster.

Låt ditt inre barn vakna till liv – hon som faller, reser sig igen, får nej, tar en annan väg, somnar av utmattning, skiner som solen när hon lyckas. För att i nästa sekund ge sig på någonting nytt som hon inte klarar av. Ännu.

Jag slutar aldrig att förvånas över den transformation som inträffar när vi gör andra val och börjar växa som vuxna. Vi har allt vi behöver inom oss. Magiska saker händer när du börjar lära känna dig själv. Du ser plötsligt andra på ett annat vis och kanske upplever du en pirrande känsla av liv. Ditt liv.

 

Carolina Welin

Psykosyntesterapeut

Mitt-i-Livet-veckor

Om författaren Visa alla poster

Carolina Welin

Carolina Welin

Carolina Welin är psykosyntesterapeut och författare, med bakgrund i kommunikationsbranschen. Efter närmare 30 års erfarenhet av arbete med människor i grupp är kommunikation hennes främsta verktyg. Sedan 2005 driver hon MOW Hälsa och arbetar bland annat med terapi, coaching och egenvårdsprogram för både individ och organisation. Hon har även utvecklat programmet Mitt-i-Livet* som hjälper personer att återhämta sig efter livskriser.

I Carolinas arbete ligger fokus på att hjälpa människor som vill komma igen efter perioder av svårigheter, kris eller allvarlig sjukdom. Det kan handla om att hitta nya vägar eller söka nya svar på gamla mönster och frågeställningar. Hennes drivkraft är att se livsgnistan tändas i en medmänniskas ögon och hon har fått flera utmärkelser för sitt arbete med att hjälpa människor hitta tillbaka till energi i kropp och själ.

*Mitt-i-Livet genomförs i samarbete med Hälsohemmet Masesgården.