Thorne kosttillskott – nu på Masesgården!

http://www.masesgardenbutik.se/sv/artiklar/aktuell-kampanj/ekologiskt-solskydd/index.html

Jag har glädjen att presentera Thorne Research som nytt kosttillskott på Masesgården. Därför skulle jag vilja berätta lite om företaget och deras filosofi, som går hand i hand med Masesgårdens värderingar.

Konceptet är enkelt: att sätta konsumentens behov framför tillverkarens.

Rena och effektiva näringsprodukter
Thorne Research, har funnits i 30 år och är en av världens i särklass mest seriösa tillverkare av rena och effektiva näringsprodukter utan tillsatser. Många andra tillverkare använder sig utav magnesiumstearat, konserveringsmedel, färgämnen och lösningsmedel. Thorne Research har fokus på biotillgänglighet: det vill säga effektiva och optimala mängder av vitaminer och mineraler i sina rätta förhållanden och kombinationer.

Andra kriterier är garanterat rena råvaror utan genmodifiering (GMO), mineraler bundna med organiska syror och ett eget laboratorium för kvalitetssäkring och slutlig produkt. Ribban ligger högt och de fortsätter att höja ribban och sätter standard för produktformuleringar, råvarans renhet och tillverkning. Företaget får förfrågningar från forskare om att delta i forskningsprojekt, vilket är såklart mycket smickrande.

Magnesiumstearat
Lite kort om magnesiumstearat: det är ett vax/härdat fett som är vanligt som tillsatsämne i kosttillskott och används som smörjmedel i produktion av både kapslar och tabletter. Det går fortare att fylla en kapsel om näringen är bundet till stearat, det hindrar pulvret från att damma och klibba ihop, det vill säga: bättre för industrin, men sämre för konsumenten.

Stearat framställs genom härdning av fett, som ofta kommer från sojabönor (ofta GMO), bomullsfrö (där används bekämpningsmedel och kemikalier) palmolja (på bekostnad av djungel och regnskog) eller från slakteriavfall som binds med ett mineral, till exempel magnesium. Härdat fett har flera kända negativa effekter på hälsan.

Stearatet binder in näringen i en hinna av svårsmält fett som inte är vattenlösligt och som smälter först vid hög temperatur och det medför att näringen blir svårupptaglig i vår kropp, framför allt för dem som redan har mag- och tarmbesvär.

Läs innehållsförteckningen!
Ett bra sätt att förstå ett företags övergripande filosofi att vända på förpackningen och läsa deras formuleringar om näringspreparat. Ta en titt på ingredienserna och de hjälpmedel som används vid tillverkningen, samt de vetenskapliga rönen bakom ingredienserna. Lite detektivarbete med andra ord. Det är också viktigt att se kunna se vem som har tillverkat produkten – är det företaget själv eller är det någon annan (det händer att företag köper in produkter från en annan tillverkare)?

Masesgårdens sortiment
Vi har valt att inledningsvis ta in produkter som stödjer sköldkörteln, balanserar blodsockret, antioxidanter, multivitamin för kvinnor över 40 år och produkter för våra binjurar.  Många utsätts idag för olika former av stress som kan ligga till grund för binjureutmattning och utbrändhet. Ni kan läsa mer om de olika produkterna här nedan.

Thorne produkter finns att köpa på vår webshop.

Efter alla mina år inom hälsobranschen, har jag sett och hört en hel del och därav också blivit mer och mer kritisk till företag och dess tillverkning av kosttillskott, så känns det här riktigt bra och jag kan varmt rekommendera Thorne. Om jag kan äta det, så kan ni äta det.

Ulrika Wahlstedt

Thorne Phytisone:  är en speciellt utformad blandning av stärkande örter och näring för att optimera binjurarnas arbete vid stress. Kronisk stress kan ge en rad negativa effekter på kroppens hälsa, t.ex. immunförsvaret, hjärt- och kärl problem, ämnesomsättningen och nervsystemet. För att effektivt anpassa sig tillstress är det viktigt att optimera funktionen i binjurarna och Phytisone har utformats för detta. Vegetariskt stöd för binjurarna samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Thorne Rhodiola: Rosenrot är en binjurestödjande växt som ökar kroppens förmåga att motstå fysisk och känslomässig stress. Ger bättre stresstålighet och är stärkande av intellektuell aktivitet. Rosenrot stödjer normala nivåer av hormoner som serotonin och dopamin, vilket förbättrar humör, sömn och mental fokus.

Thorne Anti-Oxidant: bredspektrum antioxidanter med de grundläggande antioxidanterna vitamin A, C, E och selen samt glutation som stimulerar leverns båda avgiftningsfaser. Antioxidanter är namnet på ämnen som bidar till att skydda celler från fria radikaler. Oavsett om de härstammar från sjukdom, miljöpåverkan eller från normal biokemisk funktion kan ett överskott av fria radikaler vara mycket skadligt.

Thorne Diabenil: Är en unik blandning av örtextrakt och näringsämnen för att förbättra normala blodsockernivåer. Den innehåller även viktiga antioxidanter och flavonoider för att skydda känsliga vävnader i kroppen till exempel ögon och njurar och är näringsstöd för nerver och blodkärl.

Thorne Meta Fem: Ett komplett näringstillskott med både vitaminer och mineraler för kvinnor över 40 år. Med bland annat kalcium och D3.Kvinnor konfronteras i dag med större utmaningar än någonsin förr. De mognar snabbare, utsätts för mer press och spänningar dagligen, hanterar karriär och familj. Allt under fluktuerande hormonnivåer i samband med graviditet, infertilitet, menstruation, endometrios och PMS. Sedan kan de uppleva ett klimakterium med svallningar, humörsvängningar och en minskad libido som medföljs av ökad risk för hjärtsjukdom och osteoporos.

Thorne Iodine-Tyrosine: Mineraler och aminosyra för sköldkörteln. Mineralet jod i kombination med aminosyran l-tyrosin är ett näringstillskott för sköldkörtelfunktionen. Sköldkörteln kan inte producera sina hormoner utan närvaro av aminosyran l-tyrosin och mineralet jod, vilket innebär att en brist på antingen aminosyran eller jod, kan bidra till låga nivåer av sköldkörtelhormon och därmed de symtom som då uppstår.

Thorne Magnesium CitraMate: är en form där magnesium är bundet till citron- och äppelsyra, vilket gör det mycket lättupptagligt för kroppen. Både magnesium och äppelsyra har visat sig ge stöd till personer med ömma muskler och trötthet. Magnesium hjälper även till att upprätthålla bra ben stomme och normal hjärtrytm.

Thorne Stress B-complex Innehåller aktiva B-vitaminer med extra B5 för stöd för binjurar och nerver.

 

 

 

 

 

 

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen