Resa till Madeira

Fly vintermörker och snöslask! Följ med oss till Madeira 16 – 23 januari, till ljus och sol, milda vindar, grönska och blomsterprakt. Madeira är den gröna ön i Atlanten, med vackra dalar och höga berg. Klimatet är milt och behagligt året om, i januari 19 grader. Ön är inte så stor, 57 x 22 km, och ligger så avskilt att den har behållit det genuina. Gästfri och vänlig.

Unikt för Madeira är levador, konstgjorda kanaler som leder vatten från mitten av ön där det regnar mest, till odlingarna som sträcker sig runt ön. Utefter levadorna finns vandringsleder, totalt 215 mil. Natursköna vandringar. Lätta och svåra. När vi finns på plats kommer vi att berätta vilka alternativ som finns och du kan välja att gå på egen hand eller med en guide. Men det finns mycket annat att se och uppleva när du är på Madeira. Vi kommer bl a att göra en trevlig halvdagsutflykt.

madeira porto mare

Vårt hotell på Madeira

Vi bor på Porto Mare, ett härligt, lyxigt hotell vid havet.I en resort med stor exotisk trädgård och egen avdelning för orkidéer. Flera pooler, inom- och utomhus, sportcenter, gym och spa. Flera restauranger och barer.Vårt hotell ligger i ett område som heter Lido, som har flera affärer och restauranger. Huvudstaden Funchal ligger 2,5 km från hotellet, dit kan du enkelt ta dig till fots eller med hotellets gratisbuss. I din vistelse ingår frukost och middagsbuffé. Vi kan lova att maten är god och omväxlande, för att vara på den säkra sidan har vi provbott på hotellet innan vi bokade det för våra gäster.

Rummen: Välj mellan rum medhavsutsikt eller utsikt mot omgivningarna.Luftkonditionering, badkar med dusch, tv,kylskåp, vattenkokare, hårtork, badrock.

Pris per person med resa och halvpension

  • Utsikt omgivningarna, per person i dubbelrum 11.450:-
  • Utsikt omgivningarna, enkelrum 13.350:-
  • Havsutsikt, per person i dubbelrum 12.450:-
  • Havsutsikt, enkelrum 14.350:-

I priset ingår:

Flyg Arlanda – Funchal t o r (ca 5,5 tim) mat ombord ingår. 7 nätter på ****Porto Mare inkl halvpension, frukostbuffé och stor middagsbuffé. Transfer mellan flygplatsen och hotellet. En halvdagsutflykt. Aktivitetsprogram på hotellet. Reseledare från Masesgården samt lokal guide. Statlig resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Teknisk arrangör: Ving.

Innehållsrik utflykt

Utflykten är en halv dag och ingår i priset. Vi börjar i botaniska trädgården, fylld av tropiskablommor. Fortsätter upp till Monte där vi tar linbanan ner till Funchal. Vandrar genom gamla stans smala gränder, med fantastiska väggmålningar och portar, fram till marknadsplatsen. Turen avslutas på Borges vinhus, där vi får provsmaka Madeiraviner.

Betalning

Anmälningsavgift 2.500:- per person. Betalas vid bokningen, resterande summa senast 45 dagar före avresa.

Info och bokning:

Välkommen att kontakta Ulf Wahlstedt på Masesgården Resor. Tel 0247-645 65. Mobil: 0707- 645 604. E-post: ulf@masesgarden.se.

Masesgården resor

Om författaren Visa alla poster

Lena Brinkenberg

Lena Brinkenberg

Lena är marknadsansvarig för Villa Långbers hotell och Masesgården hälsohem. Förutom tidigare arbete inom marknadsföring har Lena drivit ett hälsocafé i Mölnlycke och arbetat som dansinstruktör i 12 år.