Masesgårdens vikt-elev

Batterierna i min våg har sedan länge tagit slut. Men idag är det dags att byta dem och starta ett nytt liv. Masesgårdens viktskola…. Here I come!

Jag heter Lena och är 37 år. När jag inte jobbar med Masesgårdens marknadsföring så lägger jag min tid på att umgås med familjen. Ibland hinner jag med lite husrenovering.

Träning? Nej det har inte prioriterats ordentligt på ett tag. Hälsosam mat? Visst äter jag det, men drygar ut det nyttiga med choklad och ostbågar. Överviktig? Ja, tyvärr… När jag ser sanningen i vitögat har jag gått från att träna 6 timmar i veckan och att väga 45 kg till att inte träna, ha ont i kroppen, vara trött osv…

Hur gick det här till? När jag blev mamma för 3 år sedan fick jag andra prioriteringar. Jag kände mig inte jätteobekväm med mina extra gravidkilon. Jag hade ju minsann fått barn och då kan det ta lite tid att gå ner…. Självbedrägeriet har hållit i sig fram tills nu. Nu kan jag inte längre skylla på att jag nyss fått barn.

Eftersom jag har förmånen att arbeta på Masesgården har jag anmält mig till Masesgårdens viktskola, som leds av Janet Bröms.

Igår var jag på första kurstillfället och lyssnade på Janets föreläsning ”Viktskolan del 1”. Där informerar Janet om hur olika livsmedel påverkar kroppen ner på cellnivå och om hur man arbetar tillsammans med kroppen för att normalisera sin ämnesomsättning.

Efter föreläsningen har jag själv satt upp veckans mål:

–          Slänga all mat i skafferiet som innehåller snabba kolhydrater

–          Slänga ut allt som innehåller transfetter/härdade fetter

–          Dricka vatten mellan målen

–          Se till att det går 3-4 timmar mellan mina måltider

–          Vardagsmotionera, inga fler rulltrappor, hissar etc.

–          Köpa batterier till min våg!

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen