Kom till Dalarna i sommar!

SEMESTERTIPS!

Kom till oss i Dalarna i sommar!
Några dagar på Masesgården ger ny kraft och energi. Vill du komma hit i juli – augusti, bör du boka redan nu för att få den vecka du vill ha. Några av sommarveckorna är redan fullbokade.

Sång och musik

Tiden kring midsommar är magisk vid Siljan, med sina blomstrande ängar och ljusa sommarnätter. Midsommarhelgen på Masesgården bjuder på sång och musik med Bernt Törnblom, känd trubadur. Även den första veckan i juli (2 – 9 juli) går i musikens tecken, när Andreas Konvicka har kurs om musikens läkande kraft. För dig som är kulturintresserad har vi en kursvecka på tema ”Kultur och hälsa”, 6 – 13 aug. Intressanta föredrag, privat guidning på Zornmuseet och som krona på verket, har vi lyckats få biljetter till genrepet av Carmen på Dalhalla.

Kropp och själ

Tanken med semestern är att den ska vara en tid för återhämtning, men ibland blir det tvärtom – kravfyllt och stressande. Några dagar på Masesgården är semester på riktigt, där ingen inkräktar på din tid och den enda tid du behöver passa är måltiden. Var med på så många motionspass och föredrag du vill eller sitt i solen och bada i poolen.

Du kan också ta en välgörande behandling när du är här, t ex vår Sommarkur med kroppspeeling, inpackning av aromaolja och skön huvudmassage. 725:-

Tycker du om att träna och vill komma i form, kan du välja någon av dessa veckor, där veckans kurs är inriktad på träning.

Liv & rörelse (6 dygn) 5 – 11 juni.
Pilates och Nia (6 dygn) 26 juni – 2 juli.
Kom i form (7 dygn) 16 – 23 juli.
SKY-Training med Styrka-Kondition-Yoga (3 dygn) 18 – 21 aug.

 

Blommor och blad

”Skapa ett grönt apotek” (9 – 16 juli) är en alltid lika uppskattad kurs här på Masesgården, med en av Sveriges främsta experter på medicinalväxter, Marie-Louise Eklöf. En julivecka som bjuder på fina naturupplevelser och kunskap om örternas läkande kraft.

14 – 15 maj kan vi tipsa om att det är det trädgårdsmässa på Villa Långbers i Tällberg. Mässan är öppen för alla och hotellet har ett förmånligt boendepaket med god mat.

19 – 22 juli är det Blomsterdagar på Villa Långbers med ett högst personligt och unikt program i tre dagar med boende, luncher, middagar, utflykter och kurs i blomsterbindning med den svenska mästaren i blomsterbinderi, Johan Munter. Privat visning av vackra trädgårdar skapade av kvinnor – Karlfeldsgården, Hildasholm, Karin Larssons trädgård i Sundborn och barockträdgården i gamla Staberg. Läs mer på www.lunss.com

 

Om författaren Visa alla poster

Lena Brinkenberg

Lena Brinkenberg

Lena är marknadsansvarig för Villa Långbers hotell och Masesgården hälsohem. Förutom tidigare arbete inom marknadsföring har Lena drivit ett hälsocafé i Mölnlycke och arbetat som dansinstruktör i 12 år.