Full tank

Vi såg under 2014 hur världsmarknadspriset på råolja halverades. Oljan är en av jordens viktigaste energikällor, som vi försöker minska vårt beroende av med andra mer miljömässigt hållbara alternativ. När tillgången på en viktig energikälla försvinner eller minskar så blir det svårt för många och man får ofta betala ett högre pris.

Vad händer när Din energi faller och blir en bristvara? Vad blir priset för det? Var hittar du din alternativa energikälla?

Många funderar över och undrar HUR man sätter sina mål för 2015. För att genomföra sina mål är motivation en viktig energikälla. Det kan vara bra att börja med att fråga sig själv VARFÖR vill jag detta?
För att orka vara motiverad måste även kroppen vara fulltankad. Då talar jag inte om Red Bull, kaffe eller liknande, utan om hur jag kan tanka upp billig, hälsosam och uthållig energi, som finns nästan gratis runt omkring oss. Vad skulle konsekvenserna bli om jag inte gör det?

Om du även funderar över HUR och NÄR du skall nå dina mål, så finns det kanske några andra vägar förutom motorvägen med dyra vägtullar som leder mot ditt mål. Vägar som kanske tar lite längre tid, i lägre fart, men med mindre stress och mindre energiförbrukning.

Jag skrev i septemberbrevet:

”För även om vi inte når det målet vi hade från början så kanske det öppnas en annan möjlighet på vägen som vi inte räknat med. Det gäller bara att se och fånga den möjligheten. För den kan vara det verkliga målet för dig, men du vet bara inte om det… ännu!” Du kanske då på vägen hittar en fantastisk rastplast där du kan fika och hämta kraft för att kunna köra vidare utan att somna vid ratten. Här är några tips på bra rastplatser.

Egen tid – gör att du får tid till reflektion. Naturen – gör att tankarna lugnar ner sig. Kosten – tanka bra oktanhalt. Motion – kroppen är till för att röra på sig. Sömnen – kroppens naturliga återhämtning. Mentala hälsan – fråga dig varje dag ” Hur mår jag?”. Acceptera att vissa dagar är sämre.

Så nu när du har satt dina mål eller drömmar för 2015, fråga dig själv, vilken väg väljer jag? Skall jag sträckköra i 140 på motorvägen, eller ta en mindre väg där jag kan ta en fikapaus ibland och sträcka på benen, få lite luft och hitta ny energi? Kanske behöver jag även ta hjälp av en bra kartläsare på vägen för att nå mina mål!!!
Vi hörs och syns under 2015, lycka till!

Mats Venndahl

venndahl.se

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen