FÅNGA eller FÅNGE AV DAGEN

Att jobba med mental träning handlar mycket om att reflektera och ge sig själv daglig feedback, samt att skapa förutsättningar för att må så bra som möjligt. Något som Masesgården vill hjälpa er med.

För att kunna ge sig själv feedback, lära sig av sina misstag och även se på det som varit bra är att stanna upp och ge sig tid för reflektion – något som vi sällan gör idag.

Så här är några punkter som är bra att ta med sig som gör att du blir mentalt stark och ger ny energi.

 1. Starta dagen med 10 minuters mindfulness eller någon form av sittande meditation där fokus ligger på andningen och närvaro.
 2. Ät en frukost hemma i lugn och ro.
 3. Var tacksam och säg till dig själv vad du vill få ut av dagen
 4. Öva närvaro under dagen. Var medveten om dina sinnen, tankar och känslor. Stanna upp och fundera om det är situationen som stressar mig eller är det hur jag tänker om situationen som skapar känslan som får mig att reagera. Baserat på mina förväntningar och hur jag skulle vilja att det var. Vad skulle hända om jag släppte taget istället?
 5. Ta en stund under dagen på arbetet till att sitta och bara andas några minuter mellan varven.
 6. Ta en promenad efter lunch.
 7. Gör en sak i taget.
 8. Öva på att släppa kontrollen.
 9. Fokusera på det DU kan påverka och inget annat.
 10. Drick vatten under dagen
 11. Ta inte med dig frustration hem. Utan försök att andas och slappna av innan du öppnar dörren hemma.
 12. Och innan du somnar tänk på de bra saker du gjort idag och det du skall göra i morgon istället för de bekymmer du bär på. Utgå från att det du önskar är det du får.

Om författaren Visa alla poster

Mats Venndahl

Mats Venndahl

Mats Venndahl arbetar med verksamhet och ledarskaps coaching med uppdrag inom näringslivet. Föreläser samt arbetar med stresshantering och mentalträning för företag, organisationer och individer.
Han ingår också i Masesgårdens AntistressTeam.

Mats kommer från näringslivet där han arbetat i 25 år både i Sverige och utomlands. Detta är en miljö som har många likheter med idrottsvärlden då det handlar om att dagligen vara mentalt förberedd för att prestera på toppnivå.