”De ä bar å åk”

Oj så många nya uttryck man får lära sig när man får förmånen att tillbringa en hel vecka i backen med sina barn. Min dotter och jag susade ner för backarna. Jag tyckte att jag hängde med rätt bra. Mina Piero Gros svängar satt där de skulle och skidorna bet bra i underlaget. Helt plötsligt bet inte skidorna längre utan en isfläck slog undan benen på mig. På en bråkdel av en sekund spelades en halvrolig film upp i mitt huvud och hela livet passerade revy. Fenomenet kallas ”Life flashes by” enligt min dotter. Jag låg sedan och sprattlade i snön med ena skidan 20 m längre bort. Bryskt medveten om att gammal är äldst och att förutsättningarna kan ändras ganska fort.

Det är lätt att tappa fokus när du har flyt i vardagen och verksamheten rullar på. Då finns det risk att du tar saker för givet och tror att affärsmodellen är gjuten och sedan slutar att reflektera. Det gäller både som företagare och i privatlivet. Det finns många exempel på marknadsledande företag som slappnat av och sedan blivit förbisprungna.

Hur ger vi oss tid till att kontinuerligt utveckla både vår verksamhet och oss personligen baserat på företagets och våra egna värderingar utan att tappa fokus? Det är viktigt att vara medveten om att ledarskapet ibland måste anpassas efter situationen. För även om du har kontroll på farten gäller det att ibland kunna parera en mötande ”snowboardåkare” som inte har det.

Stenmark visualiserade alltid svängarna innan åket för att passera hindren så smidigt som möjligt. Han var medveten om att allt skapas två gånger – först i tanken och sedan i verkligheten. Det gäller att som ledare ha mod att långsiktigt utveckla företaget genom att se hinder som utmaningar, våga tro på sin modell och sin vision och kontinuerligt kommunicera detta internt för att få alla att se det du ser. Att börja med slutet i sikte gäller för alla berörda.

För att hitta motivation, drivkraft och syfte så börja med att ställa frågan VARFÖR gör vi det vi gör och inte med VAD är det vi gör. För att skapa trygghet och mer individuellt ansvar inom organisationen är det viktigt att som ledare ibland våga släppa kontrollen och undvika att ge order, men om order ges ge utrymme för frågor. Det gäller att våga ha tålamod och tänka långsiktigt och förbereda organisationen för annat ledarskap där verksamheten blir mer självgående. Vad händer om vi fokuserar på människan i första hand och teknologin i andra hand? Vad blir skillnaden när vi glömmer att informera laget om vart vi är på väg i jämförelse med när alla vet riktningen och där alla hittar vägen mellan portarna och självförtroendet växer? Det är viktigt för alla med fokus, kompetens, attityd och klarhet. Det gäller att träna organisationen kontinuerligt och inse hur viktigt individens sinnestillstånd är för gruppens resultat.

Att vässa stålkanterna och behålla fokus är nyckeln till framgång. Samtidigt som du själv tränar mental benstyrka och kommunicerar målbilden så anpassa farten till omständigheterna så att det skapar trygghet hos laget. Ta med gruppen på försäsongsträning så att alla är i bra form när isfläcken kommer. Träning ger resultat, glädje och mervärde för alla. Det är då du kan säga som Stenmark. ”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag”.

Mats Venndahl

”Hä löns int´ förklar´ för den som int´ begrip.”
Ingemar Stenmark

Om författaren Visa alla poster

Mats Venndahl

Mats Venndahl

Mats Venndahl arbetar med verksamhet och ledarskaps coaching med uppdrag inom näringslivet. Föreläser samt arbetar med stresshantering och mentalträning för företag, organisationer och individer.
Han ingår också i Masesgårdens AntistressTeam.

Mats kommer från näringslivet där han arbetat i 25 år både i Sverige och utomlands. Detta är en miljö som har många likheter med idrottsvärlden då det handlar om att dagligen vara mentalt förberedd för att prestera på toppnivå.