Chlorella främjar din tarmhälsa!

Vi vet att kronisk förstoppning, gifter i tarmar samt magsäck och ojämn magtömning påverkar vår kropp negativt.

Inom naturmedicinen säger vi att vi bör tömma vår tarm 2-3 gånger per dag, tömmer vi tarmen 1 gång per dag är det tendens till förstoppning och är det mindre än 1 gång så är det förstoppning. Och vad jag ser i dag ,så är det vanligt och blivit till ett ”normalt” tillstånd  att  tömma tarmen varannan dag och till och med 1 gång i veckan. För vår kropp är detta inte ett normalt och optimalt tillstånd.

Det kan vara en långsam process, men efter månader och år i detta tillstånd kan det medföra förgiftning i blodströmmen sk. självförgiftning, som medför lagring av toxiner/slaggämnen i vävnaden, försämrad leverfunktion, värk i muskler. Eller andra symtom , såsom huvudvärk, låg energinivå, hudbesvär, högt blodtryck, dålig andedräkt eller dålig kroppshållning.

Vid ovanstående problem, bildas plack längs tarmväggarna, det bildas en ohälsosam tarmmiljö som gynnar virus, parasiter och ”onda” bakterier.  Detta bidrar tillsammans till ett försämrat immunförsvar, då ca 60-80% av vårt immunförsvar finns i tarmarna. Lågt immunförsvar gynnar de inflammatoriska processerna i kroppen.

Enligt en forskningsstudie utförd av Virginia Commonwealth University (USA), som utfördes på människor som lidit av inflammerad tarmsjukdom och ulcerös colit, så minskade inflammation och symtom med 60% på testpersonerna efter att de använt sig av Chlorella pyrenoidosa.

Chlorella pyroneidosa har en förmåga att kunna avgifta tarmarna och magsäcken från de gifter vi förskaffar oss från vår miljö. Det handlar om att se till att det finns rätt förutsättningar, så att de ”goda” tarmbakterierna trivs och överlever. Vilket vi gör bland annat med fibrer och genom att undvika det vita sockret.

Det fiberrika materialet sporopollenin,  i Chlorella pyrenoidosa,  stärker gradvis tarmfloran, främjar tarmmekanismen  och normaliserar avföring.

Sporopollenin har också en förmåga att binda och avgifta kroppen från kadmium, kvicksilver, svavel och andra tungmetaller och kemikalier som finns i vårt matsmältningsområde. Vilket utgör vår kropps genomfartsled till blodbanan där dessa farliga gifter levereras och deponeras till våra celler.

Chlorella pyrenoidosa innehåller enzymer, 7% klorofyll, vitaminer, mineraler och fettsyror. Chlorella balanserar kroppens pH värde och är en stor källa till aminosyror och innehåller stor del protein, ca 70%.

Chlorella pyrenoidosa DCG finns i vår webshop, Masesgården Butik. Dosering enligt anvisningar. Av min erfarenhet rekommenderar jag att man börjar med en mindre dos och gradvis ökar dosen.

Jag rekommenderar att använda Chlorella som en kur eller i förebyggande syfte som ett bra kompletterande tillskott under vinterhalvåret .

Om författaren Visa alla poster Författarens webb

Ulrika Wahlstedt

Ulrika Wahlstedt

Ulrika är utbildad Homeopat och naturmedicinare sedan 1997 och är Hälsohemschef på Masesgården.
Ulrika har bott i Australien i åtta år. Under dessa år studerade och influerades hon av Aboriginalfolkets kultur och naturmedicin. Ulrika har erfarenheter från Karl-Otto Aly på Tallmogården, Lily Johansson på Föllingegården och Kurt Donsbach på Santa Monica sjukhuset. Ulrikas hälsofilosofi grundar sig på balans mellan det fysiska, mentala och själsliga.