Återhämtning & avslappning

Fem grundläggande delar för att prioritera återhämtningen & tips för att slappna av

På Masesgården är vi måna om de tre M:en, Mental balans, Motion och Mat. Det är de tre benen i välmående och vår verksamhet. Hos oss kan du få tid att varva ner i livet och skapa lite distans till vardagen och livet hemma. Vi vill skapa en sund relation till kost, träning och hälsa där den grundläggande faktorn ska vara att det är roligt!

Att prioritera återhämtning och att lära sig slappna av, vi hoppas att du ska hitta en balanserad vardag även hemma. Här kommer lite tips att ha med sig för en mer harmonisk vardag när livet och vardagspusslet tränger sig på.

Koppla bort telefonen och minimera skärmtiden

Börja reflektera hur mycket du egentligen använder skärmar. Ifrågasätt om ditt användande är rimligt. Lägg undan telefonen i sociala sammanhang och ha inte telefonen i sovrummet är bra grundregler att börja med.

Prioritera sömnen

Sömn är den viktigaste och bästa återhämtningen du kan få, se till att prioritera den så att du får dina 7 till 9 timmar per natt. Vi har alla olika stort behov av sömn. Många som har lite mycket i perioder skär ofta ner på sömnen, vilket kan påverka livskvalitén enormt.

Skapa luft i kalendern

Boka in tid i din kalender som bara är tid för dig. Det vill säga obokad tid, som du kan ha som luft i kalendern, vilket ger dig återhämtning och möjlighet till ett mer balanserat liv.

Ät näringsrik kost

Tänk inte onyttigt och nyttigt – tänk istället, jag ska äta bra och näringsrik kost som får min kropp att må bra. Mat som ger energi – mat som ger förutsättningar att orka vardagen.

Rör på dig regelbundet

Försök att få till någon liten rörelse varje dag. Hitta något som du tycker är roligt, tvinga dig inte till löpning om du inte kommer kunna upprätthålla det. Prova stavgång, simning eller någon annan form av träning för hjärtat istället. Ett bra mått är att försöka träna konditionen 2–3 gånger i veckan cirka 30–45 minuter per gång.

Och kom ihåg, allt räknas!

 

Skribent Moa Harryson

Om författaren Visa alla poster

Redaktionen

Redaktionen